10. klasse

På Skibelund er vi ambitiøse med den boglige undervisning, fordi vi ved, at det giver dig de bedste muligheder i fremtiden.

Vi har et højt ambitionsniveau, hvor vi baserer undervisningen på folkeskolens fælles mål og de ministerielt opstillede slutmål. Vores boglige profil på Skibelund sikrer, at vi kan udfordre dig på alle niveauer, og at undervisningen tager udgangspunkt i, hvor du er i de forskellige fag. Faglig støtte og løft har man brug for, uanset hvor dygtig man er.

Skibelund Gymnastik & Idrætsefterskole 5800 (1)

Prøver

Vi gennemfører terminsprøve i januar og elever i 10. klasse går i udgangspunktet op til FP10-prøven. Det faglige standpunkt, sammenholdt med dit personlige og sociale engagement, indgår i skolens parathedsvurdering, når du vælger ungdomsuddannelse.

Studie[-]retningsfag

Gå dit fremtidige studieliv i møde med faget studieretning. Her får du mulighed for at afprøve dine overvejelser for fremtiden. På Skibelund mener vi, at 10. klasse er starten på din ungdomsuddannelse og derfor har vi faget “Studieretning”, der læner sig op ad nogle af de muligheder, som du kan vælge i dit videre uddannelsesforløb.

Skibelund Gymnastik & Idrætsefterskole 5897 (2)

studieretning

Faget studieretning rummer 4 følgende hjørnestene:

  • Samfund
  • Naturvidenskab
  • Business
  • Erhverv

Faget giver dig mulighed for at fordybe dig i fagområder, som du kommer til at prøve kræfter med både praktisk og bogligt. Faget er derfor en god mulighed for at prøve dine overvejelser for fremtiden af, inden du starter på en ungdomsuddannelse.

Skibelund Gymnastik & Idrætsefterskole 5843

Samfund

I Samfund dykker vi ned i verden omkring os. Hvordan hænger samfundet sammen? Og hvilken rolle spiller du selv? Synes du, at folketingsvalg er spændende, og kan du godt lide at debattere emner, som både er tæt på og langt fra dig?

I Samfund får du lov til at dykke ned i både den lokale og globale verden med udgangspunkt i såvel aktuelle politiske emner som historiske begivenheder.

Natur[-]videnskab

I Naturvidenskab sætter vi verden under lup og dykker ned i alle de sammenhænge, der gemmer sig under overfladen i vores hverdag. Måske har du undret dig over, hvordan organismerne i verden egentlig hænger sammen? Eller måske spekulerer du over, hvor vores næste energikilde skal komme fra?

På Naturvidenskab undersøger vi de naturvidenskabelige sammenhænge i verden og universet, og du kommer til at arbejde med mange forskellige projekter, når du undersøger sammenhængen mellem natur, menneske og samfund.

Business

Får du kriller i maven, når du ser Jesper Buch og de andre erhvervsledere stille skarpe spørgsmål om forretningsplaner og markedsføring til iværksætteri-drømmende danskere i Løvens Hule? Og er du nysgerrig på, hvordan en god idé også bliver til en profitabel idé?

I Business kommer du blandt andet til at arbejde med personlig udvikling, privat- og virksomhedsøkonomi, ledelse og organisationer, samt udvikling af innovative ideer i samarbejde med virksomheder eller projekter, der afvikles som events.

Erhverv

Kan du lide at kombinere din faglige viden med dine praktiske færdigheder og samtidig gøre det i et miljø fyldt med samarbejde, hvor dine menneskelige evner kommer i spil?

I hverdagen arbejder du både selvstændigt og projektorienteret sammen med dine klassekammerater.

Vi har fokus på samarbejde og på at styrke dine faglige kompetencer og produktudvikling.