Rejser og ture

På Skibelund er vi hvert år på rejser og ture ud af huset. De går både til ind- og udland med det formål at bygge sociale bånd, fællesskab og faglig forståelse.

På nogle af vores ture er det et fagligt formål, vi rejser efter, mens vi på andre ture tager afsted for at styrke og dyrke det sociale mellem elever og lærere. Fast på programmet er den årlige skitur, vores linjeuge, klassetur samt k-holdstur, som du kan læse mere om herunder.

DZ62284 Kopi

Skitur

Vores årlige skitur ligger typisk i uge 6, hvor hele skolen – alle elever og lærere – rejser til Trysil i Norge. Skituren handler for os om at være sammen på en anden måde end derhjemme. Selvfølgelig lærer du også at stå på ski – og vi har hvert år både nybegyndere og øvede med – men det vigtigste på turen er sammenholdet, som danner rammen om alle de aktiviteter, vi foretager os, mens vi boltrer os under åben himmel i et fantastisk snedækket landskab.

K-holdstur

I starten af skoleåret tager vi på en enkelt overnatning i det fri sammen med kontaktholdet. Her er du sammen med 7-12 andre af dine kammerater og din kontaktlærer, og her er virkelig tid og ro til at lære hinanden at kende.

Det handler om at styrke fællesskabet og relationerne, så du får de bedste forudsætninger for at trives på skolen.

DZ61915 Kopi

Linjeugen

Linjeugen er en hel uge, hvor vi dedikerer al vores tid til linjefaget. Går du på fodboldlinjen, får du en uge med fodbold fra morgen til aften. Det samme gælder på springlinjen, danselinjen, krea- og fitnesslinjen. Her er tid til fordybelse og udvikling, og vi ser ugen som en unik mulighed for, at vi i fællesskab opnår nye niveauer inden for vores kreative linjer, gymnastik- og idrætsgrene. Uanset hvilken linje du går på, så byder linjeugen også på aktiviteter uden for efterskolens rammer. Nogle finder de mest linjerelevante aktiviteter i nærmiljøet, mens andre rejser længere væk. Det planlægger vi fra år til år.

Klassetur

I september tager vi på tur med vores stamklasser. Det gør vi for at opleve Danmark sammen, men særligt for at styrke fællesskabet og sammenholdet i klassen. Vi tror på, at jo bedre du kender din klasse, jo bedre forudsætning har du for læring.

Turen kan have fagligt indhold, men det primære er relationerne.